فعالیت 800 واحد صنفی زیر مجموعه اتحادیه تالارداران و چلوکبابی داران همدان
- توضیحات
- منتشر شده در یکشنبه, 21 مهر 1404 15:21
- نوشته شده توسط فرشته اکبری
رئیس اتحادیه تالارداران و چلوکبابیهای همدان،از نظارت مستمر بر کیفیت غذا و برخورد با کمفروشی در پکهای اقتصادی خبر داد، گفت: دغدغههای اصلی این صنف اجرای ناقص قوانین، مالیات ارزش افزوده و ضعف زیرساختهای گردشگری است.
به گزارش "همدان نیوز"، جلالمرتضایی رئیس اتحادیه تالارداران و چلوکبابی دارن همدان در مورد نظارت به اعضای این صنف، گفت: خوشبختانه در تالارهای تحت پوشش، با همکاری نزدیک واحدها و پایش مستمر، مشکل محسوسی در این زمینه وجود ندارد.
وی افزود: در برخی از واحدهای تهیه غذا ، شاهد ارائه پکهای خانوادگی یا پکهای اقتصادی هستیم که در آنها ممکن است وزن یا کیفیت غذا کاهش یافته باشد. مثلا برای کباب کوبیده، وزن استاندارد تعریفشده در ضوابط 120 گرم است، اما برخی ممکن است آن را تا 80 یا 90 گرم کاهش داده و با قیمت کمتری عرضه کنند.
رئیساتحادیه تالارداران و چلوکبابی دارن همدان عنوان کرد: در زمینه کیفیت و سلامت مواد اولیه، خوشبختانه با همکاری اداره دامپزشکی و اداره بهداشت، تاکنون موردی از استفاده از مواد غیراستاندارد یا فاسد که موجب آزار همشهریان شود، مشاهده نشده است.
وی اظهار کرد: با توجه به قیمتهای تعیینشده در نرخنامه برای سالنهای پذیرایی و واحدهای تهیه غذا در سطح شهر،برخی از واحدها ممکن است برای تامین هزینهها و کسب درآمد، به سمت کمفروشی روی آورند درمورد نظارت برکم فروشی و کیفیت غذا، با اداره تعزیرات حکومتی هماهنگیهای لازم صورت گرفته است تا با نظارت دقیقتر، از چنین مواردی جلوگیری به عمل آید.
مرتضایی در مورد هزینه ورودی تالارها و تشریفات، تاکید کرد:در قوانین اتحادیه،ورودی به عنوان یک هزینه مجزا و اجباری برای تالارها پیشبینی نشده است. آنچه که وجود دارد، اخذ پروانه تشریفات توسط برخی از تالارها است. دارندگان این پروانه، مجاز به ارائه خدمات اضافی مانند گلآرایی، آتشبازی، استقبال، عکاسی و فیلمبرداری در قالب قراردادی جداگانه و کاملاً توافقی با متقاضی هستند.
وی هشدار داد: هیچ اجبارى بر استفاده مشتری از خدمات تشریفات در تالار وجود ندارد و در صورت اعمال اجبار از سوی تالاری، متقاضی میتواند موضوع را به اتحادیه اطلاع دهد. اتحادیهتالاردارانو چلوکبابی داران از اتحادیههای قدرتمند و اثرگذار درسطح کشور محسوب میشود،در حال حاضر اتحادیه همدان با حدود 800 واحد صنفی فعال است که به طور مستقیم 12 هزار نفر در این واحد ها مشغول به کار هستند.
رئیساتحادیه تالارداران و چلوکبابیدارن همدان در مورد نقش اتحادیه در قیمتگذاری، توضیح داد: در سالهای قبل، نظارت بر قیمت با مشارکت سازمان صنعت، معدن و تجارت، سازمان حمایت از مصرفکننده، کمیسیون نظارت و نماینده اتاق اصناف انجام و نرخ نهایی تعیین میشد. اما امسال با توجه به تغییر قوانین، واحدهای صنفی گروههای «ب» و «ج» مشمول قیمتگذاری دولتی نیستند.
وی تصریح کرد: اتحادیه میتواند با توجه به شرایط تورم و افزایش قیمت کالاها، به صورت دورهای (مثلاً هر 5 یا 6 ماه) پیشنهاد تعدیل نرخ را تهیه و پس از تأیید سازمان صنعت، معدن و تجارت، آن را ابلاغ نماید.
مرتضایی با اشاره به وضعیت صنف کلهپزی و طباخی، بیان کرد: در شهر همدان حدود 27 واحد طباخی فعال وجود دارد که با بازرسیهای مستمر توسط اداره دامپزشکی و اتحادیه بر رعایت ضوابط بهداشتی انجام میپذیرد.
وی افزود:کمبود کشتار دام در استان همدان و خریداری شدن محصولات توسط خریداران از استانهای همجوار به قیمتهای بالاتر، که باعث شده کلهپاچه تولیدی همدان به شهرهایی مانند تهران وکرج ارسال شود و عرضه به مصرفکننده محلی با محدودیت مواجه گردد.
رئیس اتحادیه تالارداران و چلوکبابی دارن همدان درمورد نظارت بر واحدهای فاقد پروانه، عنوان کرد: واحدهای دارای پروانه، تحت نظارت مستمر دامپزشکی و اتحادیه هستند. با این حال، متأسفانه در برخی روستاهای اطراف، کشتارهای غیرمجاز انجام میشود که فاقد نظارت بهداشتی میباشد و محصولات آنها در حاشیه شهر و معابر عمومی به فروش میرسد. برخورد با این واحدها خارج از حیطه اختیارات اتحادیه و در حوزه وظایف سازمانهای ذیصلاح است.
وی خبر داد: بر اساس آمار موجود، حدود 40 درصد از واحدهای صنفی تحت پوشش، مالک محل کار خود هستند و 60 درصد باقیمانده به صورت مستأجری فعالیت مینمایند. اجاره اماکن صنفی با مساحت حدود 10 مترمربع، از مبلغ 7 تا 8 میلیون تومان در ماه شروع میشود.این میزان از 25 تا 30 میلیون تومان برای واحدهای 12 مترمربعی در مناطق بالاشهر متغیر است.
مرتضایی تصریح کرد: با توجه به شرایط اقتصادی، ادامه فعالیت در چنین فضایی نیازمند توجیه اقتصادی و ریسک پذیری توسط متقاضی است. به عبارت دیگر، هر فردی که وارد این حرفه شود، میبایست کلیه جوانب از جمله احتمال ضرر را در نظر داشته باشد.
وی در مورد وضعیت مالیات ارزش افزوده گفت: در حال حاضر، اخذ مالیات ارزش افزوده (به میزان 10٪) از مصرفکننده نهایی، به عهده واحدهای صنفی گذاشته شده است.اگرچه این امر یک الزام قانونی است، اما در اجرا با مشکلات متعددی روبروست.
رئیس اتحادیه تالارداران و چلوکبابی دارن همدان افزود: واحدهای صنفی در نقش واسطه بین دولت و مردم قرار گرفتهاند، در حالی که با توجه به وضعیت معیشتی جامعه، دریافت این مالیات از مردم کاری دشوار و همراه با فشار بر صنف است.این قانون در حال حاضر به صورت ناقص و بدون درنظرگرفتن واقعیتهای بازار اجرا میشود.
وی با ابراز تاسف بیان کرد: ضعف زیرساختهای رفاهی و اقامتی در شهر همدان از جمله کمبود هتل و امکانات اقامتی مناسب باعث شده است مسافران به صورت گذری و معمولاً تنها برای یک یا دو وعده غذا به این شهر سفر کنند.
مرتضایی بیان کرد: برخی مسافران با وجود توان مالی، به دلیل نبود هتل، مجبور به اقامت در چادر یا محیطهای نامناسب میشونداین وضعیت برای شهری با پیشینه تاریخی و فرهنگی غنی مانند همدان، شایسته نیست و باعث کاهش مدت اقامت گردشگران و استفاده محدود از خدمات اصناف میشود.
وی، بزرگترین دغدغه اصناف، اجرای ناقص و نامتناسب قوانین به ویژه در حوزه مالیات ارزش افزوده و عدم حمایت واقعی دولت در تأمین مواد اولیه و تسهیلات دانست وگفت:پیگیری برای اصلاح و اجرای منطقی قوانین، به ویژه قانون اصناف، از اولویتهای اصلی این اتحادیه محسوب میشود. امیدواریم با همکاری نهادهای ذیربط، گامهای عملی در جهت رفع مشکلات صنفی و بهبود خدماترسانی برداشته شود.

