Back شما اینجا هستید: صفحه اصلی خبر شهر و شورا ارزیابی فضای انتخابات آینده شورای شهر در همدان

ارزیابی فضای انتخابات آینده شورای شهر در همدان

در فضای غیررسمی تحلیلگران محلی معتقدند که انتخابات شورای شهر در همدان به ‌سمت تشکیل دو یا نهایتاً سه ائتلاف اصلی پیش می‌رود؛ این موضوع باعث خواهد شد که رقابت از حالت فردمحور به برنامه‌محور تبدیل شود.

به گزارش "همدان نیوز"، انتخابات شوراهای شهر و روستا در همدان کم کم وارد فاز جدی شده است به طوری که گروه‌های فرهنگی، اجتماعی و سیاسی در شهر در حال برگزاری نشست‌های مکرر هستند بنابراین جلسات غیررسمی و هسته‌های انتخاباتی کم کم در حال شکل‌گیری است که عمدتاً سه کارکرد اصلی دارند:شناخت فضای اجتماعی و سلیقه رأی‌دهندگان

هماهنگ کردن نیروهای هم‌فکر برای معرفی نامزدهای مشترک

ارزیابی میزان محبوبیت و مقبولیت افراد بالقوه

این روند نشان می‌دهد که رقابت این دوره با توجه به انتخابات دوره گذشته منسجم‌تر و برنامه‌محورتر پیش خواهد رفت.

پیش‌بینی می‌شود ترکیب نامزدها شامل سه طیف باشد:

الف) اعضای فعلی شوراافرادی که سابقه حضور در شورا داشته‌اند، مزیت شبکه ارتباطی و شناخت بدنه اداری شهر را دارند و معمولاً به صورت نامحسوس زودتر وارد میدان می‌شوند.

ب) فعالان اجتماعی و فرهنگیاین گروه تلاش می‌کنند بر رأی خاکستری (رأی عمومی مردم که وابستگی سیاسی ندارد) اثر بگذارند. به نظر می‌رسد این گروه‌ها به دنبال معرفی چهره‌های جوان‌تر و البته آشنا با رسانه هستند.

ج) مدیران سابق شهری و افراد با پیشینه اجراییاین افراد معمولاً از حمایت بخشی از گروه‌های اقتصادی و صنفی برخوردارند.ضمن اینکه انتخابات این دوره، بیش از ادوار قبل تحت تأثیر رسانه‌های محلی، شبکه‌های اجتماعی، گروه‌های مختلف فعال در جامعه خواهد بود.

شورای شهر در همدان طی سال‌های اخیر با چالش‌های مختلفی از جمله درگیری با شهردار، مباحث هزینه‌های اقتصادی در شهرداری و پروژه‌های شهری مواجه بوده است؛ بنابراین انتظار می‌رود نامزدها روی سه محور تمرکز کنند: شفافیت اقتصادی، طرح‌های قابل اجرا برای ترافیک و عمران شهری و بهبود خدمات محلات (آسفالت، حمل‌ونقل، پاکیزگی و…)گرچه شورای شهر در ظاهر غیرحزبی است، اما در همدان جریان‌های اصولگرا، جریان‌های اصلاح‌طلب یا به ظاهر معتدل و شبکه‌های محلی فرهنگی – مذهبی در تلاش‌اند کرسی‌ها را مدیریت کنند.

جلسات اخیر این گروه‌ها نشان‌دهنده تلاش برای انسجام داخلی است. در همین ارتباط مجمع معتمدین ولایتمدار و کارآمد محلات همدان که تقریبا از اکثر محلات شهر عضوگیری کرده جلسات متعددی با سیاسیون، شهردار و مدیران شهری برگزار کرده است.

در فضای غیررسمی تحلیلگران محلی معتقدند که انتخابات آینده به ‌سمت تشکیل دو یا نهایتاً سه ائتلاف اصلی پیش می‌رود؛ این موضوع باعث خواهد شد که رقابت از حالت فردمحور به برنامه‌محور تبدیل شود.

نوع جلساتی که گروه‌های فرهنگی، اجتماعی یا سیاسی برگزار می‌کنند به ‌صورت رسمی منتشر نمی‌شود؛ بنابراین تحلیل موجود مبتنی بر الگوی انتخابات ادوار گذشته و رفتار جریان‌های شناخته شده در همدان است.

از جمله موثرترین گروه‌هایی که در انتخابات گذشته تاثیرگذار بودند، شورای ائتلاف نیروهای انقلاب و مجمع فعالان فرهنگی همدان است که اکثریت اعضای فعلی شورای شهر، در لیست انتخاباتی این دو گروه بود.

در انتخابات دوره پیش رو، افراد تاثیرگذار نیز ورود خواهند کرد. احمد حسین فلاحی نماینده سابق مجلس که در دوره قبلی نتوانست به مجلس راه یابد و با اختلاف بسیار کمی نفر سوم شد، و سابقه حضور در انتخابات شورای شهر را داشته و عضو علی‌البدل نیز بوده، نقش خواهد داشت و به احتمال بسیار زیاد، لیست ارائه خواهد داد.

عباس صوفی نماینده دوم مردم همدان در مجلس نیز که سابق بر این شهردار همدان نیز بوده است بی‌میل نیست در شورای شهر تاثیرگذار باشد و به علت ارتباطاتی که با بدنه مدیریت شهری همدان دارد، به احتمال قوی لیست انتخاباتی برای شورای شهر ارائه می‌دهد.

اما اصلاح‌طلبان در فضای داخلی شهر همدان، نفوذ خود را نسبت به گذشته از دست داده و در انتخابات اخیر شورای شهر، مجلس و ریاست جمهوری میزان آراء کمتری نسبت به اصولگرایان به دست آوردند، لذا به نظر می‌رسد در انتخابات آتی نیز ضعیف وارد شده یا نتیجه نگیرند؛ تنها عضو اصلاح‌طلب شورای شهر فعلی، در انتخابات گذشته با رای شخصی خود و نه سیاسی و حزبی وارد شورا شد.

مجمع فعالان فرهنگی همدان شامل مجموعه‌ای از مدیران هیات‌های مذهبی و کانون فرهنگی مذهبی است که پیش از این برای خود مجمع تشکیل داده و از انسجام خوبی برخوردار هستند و در انتخابات شورای شهر گذشته تاثیرگذاری خود را نشان دادند.

شورای ائتلاف نیروهای انقلاب نیز به عنوان منسجم ترین مجموعه اصولگرایان طبق برنامه خود در انتخابات حضور خواهد داشت و لیست می‌دهد.حمیدرضا حاجی‌بابایی نماینده اول مجلس همدان نیز طبق منشی که دارد و در گذشته هم نشان داده، به صورت مستقیم و آشکارا وارد کارزار انتخابات شورای شهر نخواهد شد.

البته هیچ فهرست رسمی از نامزدها یا ائتلاف‌ها تا زمان ثبت‌نام منتشر نشده است. نفوذ جریان‌های سیاسی در شورای شهر قابل اندازه‌گیری نیست و تحلیل ارائه‌شده در حد شناخت فضای سیاسی همدان است./ فارس

اضافه کردن نظر


کد امنیتی
تازه کردن