مدیرکل میراث فرهنگی استان همدان:
عدم ماندگاری گردشگران در همدان آسیب حوزه گردشگری است
- توضیحات
- منتشر شده در دوشنبه, 27 ارديبهشت 1395 11:10
- نوشته شده توسط فرشته اکبری
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همدان عدم ماندگاری بیشتر گردشگران در استان را یکی از آسیب های این حوزه برشمرد.
به گزارش "همدان نیوز"، علی مالمیر با بیان این مطلب در کارگروه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان ملایر اظهار داشت: صنایع دستی نیز یکی از بخش های مهمی است که با سرمایه گذاری بسیار پایین، ایجاد فرصت های شغلی بسیار بالا و ارزش افزوده بالا می تواند در رشد و توسعه اقتصادی و صادرات غیرنفتی استان نقش مهمی را ایفا کند.
وی صنعت گردشگری را یکی از بسترهای مناسب در توسعه و رشد اقتصادی دانست و افزود: با افزایش تعامل با خارج از کشور، جذب سرمایه گذار و گردشگر خارجی و استفاده از ظرفیت های تاریخی و طبیعی استان، می توانیم سهم مناسبی از گردشگر خارجی راجذب کنیم که با حماسه دیپلماسی و اجرای برجام این فرصت فراهم شده است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر د ر دنیا 10 درصد از تولید نا خالص ملی به صنعت گردشگری اختصاص دارد ابراز کرد: این مقدار در استان همدان به صنعت بستگی دارد و این در حالیست که با وجود جاذبه های طبیعی و تاریخی، سهم گردشگری باید بیشتر از صنعت و بالاتر از 10 درصد و میانگین باشد.
مالمیر با اشاره به شناسایی یک هزارو 800 اثر تاریخی و جاذبه طبیعی و گردشگری در استان همدان افزود: از این تعداد یک هزار اثر ثبت ملی شده و پایش دقیق اثار هنوز به طور کامل انجام نشده و برخی نقاط در سطح استان هنوز بکر و دست نخورده باقی مانده است.
مالمیر ضمن تاکید بربر داشتن تمرکز گردشگری در مرکز استان افزود: در این زمینه باید بر اساس ظرفیت های موجود در شهرستان ها سرمایه گذاری کنیم.
وی با اشاره به ظرفیت ها و پتانسیل های شهرهای جنوبی استان در دارا بودن آثار طبیعی و گردشگری بیان داشت: ملایر نیز دارای آثار تاریخی و جاذبه های طبیعی و گردشگری فوق العاده است که برخی آثار آن چون تپه باستانی نوشیجان و شهر زیرزمینی سامن ظرفیت جهانی شدن را دارند.
وی به فعالیت 118 رشته صنایع دستی در استان همدان اشاره کرد و گفت: منبت ملایر نیز همانند سفال لالجین از رشته های با ظرفیت بالا است و می تواند به عنوان یک برند تبدیل شود.
مدیر کل میراث فرهنگی و گردشگری استان در ادامه عدم ماندگاری بیشتر گردشگران را از آسیب های حوزه گردشگری و صنایع دستی برشمرد و اظهار داشت: با توزیع سرمایه گذاری در شهرستان ها این مشکل مرتفع خواهد شد.
وی افزایش مشهود و ملموس دو و نیم برابری گردشگران خارجی از استان همدان در سال جاری را از برکات فضای ایجاد شده پس از برجام عنوان کرد و بیان داشت: امیدواریم این بستر و حمایتی که دولت تدبیر و امید در حوزه گردشگری دارد، بتواند زمینه توسعه استان و شهرستان ها را رقم بزند.
مالمیر در خصوص حفظ و مرمت بازار ملایر نیز بیان داشت: چهار بازار همدان، ملایر، نهاوند و تویسرکان بافت تاریخی دارند که به شدت در معرض آسیب هستند و باید برای حفظ و مرمت آنها تلاش کنیم.
وی تاکید کرد: باید در قالب طرح جامعی با همکاری دستگاه های ذیربط بحث ساماندهی و حفاظت از بازار ملایر در دستور کار قرار گیرد.