2 قدم مانده تا روز داوری برای جهانی شدن لالجین
- توضیحات
- منتشر شده در یکشنبه, 12 ارديبهشت 1395 18:06
- نوشته شده توسط فرشته اکبری
2 روز فرصت باقی است تا روز داوری برای جهانی شدن لالجین از راه برسد.
به گزارش "همدان نیوز"، در روزهای اخیر مسولان شهری و استانی در همدان در تکاپو بودند تا زمینه را برای حضور داوران بین المللی آماده کنند . جهانی شدن لالجین اتفاق مهمی نه تنها برای استان همدان بلکه رخدادی مهم در خاورمیانه خواهد بود . اتفاقی که میتواند در راستای جذب گردشگری خارجی، تکاپوی اقتصاد محلی، اشغالزایی و توسعه صادرات صنایعدستی به طور مستقیم تأثیر داشته باشد. انتخاب لالجین به عنوان کاندیدایی برای شهر جهانی صنایعدستی میتواند علاوه بر تحول زمینههای اقتصادی، فرهنگی، هنری و اجتماعی این شهر در عرصه معرفی استان در گستره جهانی نقش بسزایی را داشته باشد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همدان در این زمینه اظهار کرد: لالجین به عنوان قطب سفال و سرامیک در کشور موفق به انتخاب به عنوان کاندیدای شهر جهانی شدن است و این یک اتفاق ساده نیست .
علی مالمیر بیان کرد: لالجین برای سفال و مشهد برای سنگهای قیمتی به عنوان دو گزینه جهانی شدن از کشور ایران در سال 2016 مطرح شده است.
مالمیر با بیان اینکه انتخاب این شهرها در 3 مرحله داوری میشود، افزود: نتیجه داوری سازمان میراث فرهنگی به سازمان جهانی ارسال و پس از بررسی تصویب میشود.
وی گفت: 2 پرونده لالجين و مشهد پیش از این به رئیس شورای آسیا اقیانوسیه صنایعدستی ارسال شد که مورد تأیید قرار گرفت تا پرونده لالجین را به عنوان شهر جهانی سفال ارائه دهیم که امیدواریم در مرحله داوری نهایی که فردا با حضور 5 داور انجام میشود، پرونده تأیید شده و در تیر یا مردادماه سال 95 در مجمع عمومی شورای جهانی توسط رؤسای 5 قاره تأیید و به طور رسمی در شهریور ماه ثبت جهانی این شهر اعلام شود.
مالمیر بیان کرد: پس از ثبت جهانی محصولات این 2 شهر باید برند جهانی شود و سفال لالجین برند لالجین را داشته باشد به طوری که دنیا سفال این شهر را با نام لالجین بشناسد. با ثبت جهانی لالجین این شهر باید سفال و سرامیک خود را با برند داخلی و بومی به جهان عرضه کند و کمتر شاهد عرضه محصولات غیر بومی در فروشگاههای این شهر باشیم.
گفتنی است، لالجین به عنوان قطب سفال خاورمیانه یکی از جذابیتهای شاخص همدان محسوب میشود که هرساله زمینه جذب تعداد زیادی توریست به این استان را فراهم میکند.
سفال به عنوان نخستین محصول صادراتی استان همدان در کشور حرفهای بسیاری برای گفتن دارد. این شهر در شمال استان همدان قرار دارد و شغل بیشتر لالجینیها سفالگری و پس از آن کشاورزی است. این شهر به عنوان پایتخت سفال ایران زمین معرفی شده و رتبه نخست صادرات سفال را در کشور به خود اختصاص داده است.
هنر سفالگری نسل به نسل به مردم شهر لالجین رسیده و سفالگری، هنر آبا و اجدادی مردم این دیار است و برخلاف سفالهای چینی که اکنون در بازار ایران فراوان شدهاند، سفالهای تولیدی این منطقه از کیفیت و اصالت بسیاری برخوردارند و هنوز هم مردم لالجین برای ساخت سفال از چرخهای دستی استفاده میکنند.